Pe lângă aroma lor plăcută, florile de soc sunt o sursă de nutrienți benefici pentru sănătatea umană. Ele sunt bogate în bioflavonoide, substanțe cu efect antioxidant, anticancerigen, antiinflamator și antiviral. De asemenea, florile de soc conțin acid cinamic, eficient în tratarea alergiilor, precum și în reglarea nivelului de zahăr din sânge. Quercetina prezentă în florile de soc are efect pozitiv asupra colesterolului LDL. Aceste flori conțin compuși bioactivi, antioxidanți, vitamina C și toate acestea contribuie la întărirea sistemului imunitar al organismului.
Ingrediente necesare:
Pentru o sticlă de 1 litru
- 5 flori de soc
- 1 lămâie mică/ jumătate lămâie mare
- 3 linguri miere
- 800 ml apă
- 1/2 linguriță ghimbir pudră sau rădăcină rasă
- câte o frunză menta, oregano, salvie
Mod de preparare:
- Turnăm apa în sticla spălată și/sau sterilizată
- Adăugăm mierea și amestecăm până se dizolvă integral
- Porționăm lămâia în două: jumătate o stoarcem, iar cealaltă jumătate o tăiem felii și le adăugăm și pe ele în sticlă
- Luăm florile de soc și le introducem cu grijă în borcan, pentru a nu scutura polenul. Spălăm florile doar dacă au impurități, altfel își pierd din valorile nutritive.
- Adăugăm și ghimbirul și frunzele de plante aromatice( menta, oregano, salvie- punem ce avem din acestea) și amestecăm bine cu o lingură de lemn.
- Acoperim sticla cu un tifon sau o farfurioară și o așezăm la soare sau la loc călduț pentru 2 zile, amestecând din când în când în borcan.
- Apoi strecurăm socata, o punem in sticle curate și o păstrăm la frigider. De preferință a se consuma în maxim 3 zile.
<script async src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3136206186112996″ crossorigin=”anonymous”></script>
<script async src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3136206186112996″ crossorigin=”anonymous”></script>
google.com, pub-3136206186112996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
content_copyCopiarcheck_box_outline_blank