Dacă vă numărați printre cei care urmăresc rețetele mele, desigur că știți că în ultimul an am renunțat la consumul de zahăr și afânători. Sunt dovezi clare care atestă că nu sunt cele mai bune opțiuni în materie de gătit, întrucât afecteaza starea de sănătate a celor ce suferă de gastrită sau reflux gastroesofagian, iar prin aportul mărit de sodiu, afânătorii pot influența negativ starea de sănătate a celor cu afecțiuni ale inimii sau afecțiuni renale.
Desigur, este o mare provocare să elaborezi preparate care presupun folosirea de afânători ( chec, negresă, brioșe). Dar am o veste bună pentru voi. Am elaborat câteva rețete de negresă care nu conțin aceste produse chimice. Astazi vă propun rețeta de negresă ciocolatoasă.
Ingrediente necesare:
( Pentru o tavă mică – 30/17 cm)
- – 3 banane mari( 375 gr)
- – 250 gr migdale
- – 100 gr curmale deshidratate
- – 70 ml lapte vegetal/ apă
- – 75 gr pudră de roșcove
- – ulei esențial wild orange( altul)
Pentru glazură :
- – 85 gr pastă de curmale
- – 3 linguri pudră de roșcove
- – 50 gr migdale tocate
Mod de preparare:
- Punem curmalele la hidratat peste noapte sau pentru 4,5 ore, în cei 70 ml apă.
- Într-un bol pasăm bananele cu o furculiță până obținem o pastă.
- Punem migdalele într-un robot de bucătărie și le mărunțim bine.
- Așezăm curmalele într-un blender, turnăm peste ele apa în care le-am hidratat și blendăm până obtinem o pastă fină. Luăm jumătate din această pastă și o punem deoparte pentru glazură.
- Într -un bol încăpător punem bananele pasate, migdalele mărunțite, jumătate din pasta de migdale, pudra de roșcove ( 75 gr), sarea, uleiul esențial și amestecăm cu o spatulă până la omogenizare.
- Turnăm compoziția într-o tavă mică tapetată cu hârtie de copt, nivelăm în strat de 1,5 centimetri și o punem la cuptor pentru 15-20 minute.
- În timp ce negresa este la coptor, preparăm glazura din pasta de curmale rămasă și cele trei linguri de pudră de roșcove.
- După aproximativ 20 minute scoatem negresa din cuptor, o glazurăm și presărăm deasupra migdalele tocate.
Poftă bună 😊😉!
<script async src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3136206186112996″ crossorigin=”anonymous”></script>
<script async src=”https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-3136206186112996″ crossorigin=”anonymous”></script>
google.com, pub-3136206186112996, DIRECT, f08c47fec0942fa0
content_copyCopiarcheck_box_outline_blank
Bună Manuela.
Ai cele mai interesante rețete. Am încercat și cozonacul și a ieșit excelent.
O să încerc și rețeta aceasta. Va ieși gustoasă cu siguranță, dar va fi nevoie să-mi comunici temperatura de coacre pentru cuptor electric, reglaj cu temperatura de coacere sus, jos, ventilație.
Sunt deja un urmăritor pasionat al rețetelor tale și îți mulțumesc pentru tot ce faci.
Bună ziua ! Mă bucur că vă plac rețetele mele! Negresa aceasta se poate coace la 180°-200° C pentru 15-20 minute.